Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę zalej wrzącą wodą, pozostaw do napęcznienia, ugotuj, odsącz, ostudź, a następnie rozgnieć.
Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Do soczewicy dodaj usmażoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i jedno jajko.
Dopraw powstały farsz Przyprawami WINIARY, pieprzem i majerankiem.
Zawartość opakowania Sosu borowikowe Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj przez 2-3 minuty często mieszając.
Z mąki, jajka i 2 łyżek oleju zagnieć ciasto, dodając ok 100 ml wody. Rozwałkuj je cienko.
Przy użyciu szklanki wytnij z ciasta kółka i układaj na nich porcje farszu z soczewicy. Następnie sklej pierogi. Gotuj je w osolonym wrzątku około 3 minuty.
Pierogi podawaj na gorąco z Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY.